Menu

Actueel

Agenda

Geen nieuws in deze lijst:

Nieuws

Veel aanvragen subsidie regionale aanpak lerarentekort ingediend

11 april 2019 Sinds 15 januari komen er veel aanvragen binnen voor het aanpakken van het lerarentekort in de regio. Dat is goed nieuws! Het laat zien dat de samenwerking tussen besturen, opleidingen en andere spelers op steeds meer plekken van de grond komt of...

Project Baanbrekers helpt schoolbesturen bij banenafspraak

1 april 2019 Om meer mensen met een arbeidsbeperking aan een baan in het onderwijs te helpen kunnen schoolbesturen een beroep doen op ondersteuning van uit het project Baanbrekers.

Regionale samenwerking in strijd tegen lerarentekort

14 maart 2019 De regioadviseurs van het Arbeidsmarktplatform PO ondersteunen schoolbesturen bij regionale samenwerking in hun gezamenlijke strijd tegen het lerarentekort. Het voordeel van regionale samenwerking is dat je plannen kunt maken die specifiek...

Pers & Media

Feminisering blijvende trend in alle functies van het primair onderwijs

1 november 2018 Feminisering van het primair onderwijs zet zich door in alle functies. Het werken in deeltijd neemt toe. Bij de pabo trekken de deeltijdopleidingen steeds meer studenten aan en zij zijn kritischer over hun opleiding dan de dagopleidingstudenten.

Platform Werkdruk biedt onderwijsteams kennis en tools om werkdruk aan te pakken

1 oktober 2018 Iedere school kan werkdruk tegengaan door die bespreekbaar te maken en een passende aanpak te kiezen. Vanuit die gedachte ontwikkelde het Arbeidsmarktplatform PO het digitale Platform Werkdruk, te vinden op www.platformwerkdrukpo.nl.

Regionale arbeidsmarktanalyses voor een aanpak op maat van het lerarentekort

21 juni 2018 De vergrijzing in het primair onderwijs speelt bij leerkrachten en bij schoolleiders. Scholen en pabo's moeten samen nu keuzes maken om tekorten aan te pakken.

Privacy en cookies. Lees meer.