Menu

Actueel

Nieuws

Voorlichting over lerarenberoep van belang onder studiekiezers

9 augustus 2017 Wat het beroep van leraar het meest aantrekkelijk maakt is dat je als leerkracht iets voor andere mensen kunt betekenen, volgens de bevraagde studenten. 94% schat de hoogte van het lerarensalaris te laag in.

Werkgevers en werknemers: samen werken aan Duurzame Inzetbaarheid

8 augustus 2017 Duurzame inzetbaarheid wordt steeds belangrijker nu werknemers ouder worden en langer doorwerken. Welke rol spelen werkgevers en werknemers en wat is er bekend over duurzame inzetbaarheid?

Bekostiging van het primair onderwijs onderzocht

4 augustus 2017 De bekostiging van het primair onderwijs is op dit moment wel voldoende om aan de wettelijke eisen te voldoen, maar niet voldoende om aan de aanvullende doelstellingen vanuit de politiek, het onderwijsveld en de samenleving tegemoet te komen. Dit...

Agenda

Workshop succesverhalen omgaan met leerlingendaling

2 november 2017 Op 2 november 2017 vindt de 2e editie 'Succesverhalen leerlingendaling in primair en voortgezet onderwijs' plaats in Utrecht. De bijeenkomst is een initiatief van het ministerie van OCW.

Dialoogavond 19 september: ProfiLEREN

19 september 2017 Tijdens de inspiratieavond maakt u kennis met drie onderwijscollega’s die een voorbeeld zijn van hoe andere scholen deze vragen hebben opgepakt . Ook kunt u ideeën opdoen en uitwisselen voor een eigen aanpak.

Congres: ‘De gelukkige leerkracht’

7 juni 2017 Op 7 juni vindt het congres ‘De gelukkige leerkracht’ voor schoolbestuurders uit Noord-Holland Noord plaats.

Pers & Media

Goed idee voor het lerarentekort in uw regio? Vraag een tegemoetkoming aan!

17 maart 2017 Heeft u een goed idee om het aantal toekomstige leerkrachten te vergroten of hun kwaliteit te verbeteren? Of wilt u de organisatie van de aanpak van het groeiend lerarentekort veranderen en bijvoorbeeld nieuwe doelgroepen werven? Dan komt u...

Online magazine: Hoe meestert Nederland? Meesters zelf in actie voor meer meesterschap

29 november 2016 Negen op de tien leerkrachten wil graag in een gemengd team werken. Kinderen zijn blij met hun juffen maar willen ook graag meesters. Het aandeel meesters is nu 13,4 procent maar het aantal mannelijke studenten op de pabo groeit wel. Meerdere...

Medewerkers primair onderwijs vaak tevreden over hun baan

15 november 2016 Bijna tachtig procent van de onderwijsondersteuners, leerkrachten en schoolleiders in het primair onderwijs is tevreden tot heel tevreden met hun baan.

Privacy en cookies. Lees meer informatie.