Menu

Zij-instromers 360 graden in beeld

Door het toenemend lerarentekort trekken steeds meer scholen zij-instromers aan. In het project Zij-instromers 360 graden in beeld verzamelen we ervaringen, aandachtspunten en tips. Hiermee kan jouw bestuur of school zorgen voor een succesvolle instroom van zij-instromers.

Ervaringen uit elf zij-instroomtrajecten

We volgden elf projecten van regionale samenwerkingsverbanden die zij-instroom bevorderen met subsidie van het Arbeidsmarktplatform PO en OCW.

Zij-instroom en regionale samenwerking

In deze publicatie uit 2018 vind je de eerste opbrengsten en ervaringen uit de elf regionale projecten. Er is aandacht voor succesfactoren en aandachtspunten bij werving, opleiding en begeleiding. Ter inspiratie zijn vijf van de projecten als praktijkvoorbeeld opgenomen.
Download de publicatie

Zij-instroom 360 graden in beeld

Een klein jaar later gingen we weer in gesprek met betrokkenen bij de elf regionale projecten zij-instroom. In deze publicatie vind je de belangrijkste opbrengsten, aandachtspunten en succesfactoren per doelgroep: zij-instromers, hun collega’s, schoolleiders, bestuurders en opleiders.
Download de publicatie

Hoe zorg je ervoor dat zij-instromers de route goed doorlopen?

Deze infographic geeft tips voor schoolbesturen, schoolleiders, leerkrachten, de opleiding en de zij-instromer zelf. Download de infographic.

Ervaringen in beeld

Zij-instromer Iris Duininck werkt als leerkracht van groep 7 op OBS Overvecht. In deze video vertelt ze waarom ze zij-instromer is geworden en wat haar ervaringen zijn.

Iris wordt als zij-instromer begeleid door een collega, de schoolopleider, een personeelsadviseur en een docent van de opleiding. In de video hieronder vertellen deze personen wat ze belangrijk vinden bij de begeleiding van zij-instromers.

Dossier zij-instroom

Meer weten over de doelgroepen voor zij-instroom, de routes die er zijn en hoe de werving en selectie verloopt? Bekijk het dossier zij-instroom op onze website.

Privacy en cookies. Lees meer.