Menu

Webinar 'Is jouw school klaar voor de toekomst!?'

Wil jij in samenwerking met jouw omgeving het onderwijs anders inrichten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben jij op zoek naar inspirerende voorbeelden waarbij voldoende leraren weer met passie hun vak beoefenen? Heb jij vragen over wat verandering doet met het personeel op een school? Bekijk dan het webinar ‘Is jouw school klaar voor de toekomst!?’ van juni 2019.

Renske Licht (programmaleider bij het Arbeidsmarktplatform PO) gaat in gesprek met bestuurder Margreet Vendel en onderzoeker Deborah van den Berg over de school van de toekomst en het thema Anders organiseren gevolgd door een gesprek over de praktijkcasus van Basisschool de Wilgenhoek met Nadia Verhoeff (directeur De Wilgenhoek) en Elly Marwitz (Brigadier).

De afgelopen jaren is er binnen de sector PO steeds meer aandacht gekomen voor vormen van anders organiseren in en rondom de school. Scholen zoeken zowel in de sector als daarbuiten (opvang, jeugdzorg, cultuur en opleidingen) samenwerking. Er is vanuit het Arbeidsmarktplatform PO onderzoek gedaan naar wat anders georganiseerd onderwijs betekent voor het personeel en er zijn acht mooie portretten uit de praktijk verzameld.

De vraag van veel scholen blijft: Wat kan anders organiseren opleveren en hoe kan het onderwijs anders worden ingericht als daar behoefte aan is? Tijdens het webinar ‘Is jouw school klaar voor de toekomst!?’ gaan ervaringsdeskundigen uit de praktijk, onderzoekers en visionairs op het gebied van onderwijskwaliteit met elkaar in gesprek.

Heb jij naar aanleiding van de webinar vragen of opmerkingen, ga dan naar ons kennisloket

Privacy en cookies. Lees meer.