Menu

Scan en verbeter uw meerjarenformatieplan

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het maken van uw meerjarenformatieplan? Het Arbeidsmarktplatform PO heeft een instrument ontwikkeld waardoor het maken van zo’n plan een stuk gemakkelijker wordt. Het instrument is een scan waarmee u als schoolbestuur en P(GMR) uw formatiebeleidsplan kunt toetsen. Staat alle informatie in het plan? Welke stappen moet ik nog nemen en hoe bereken ik wat de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt betekenen voor mijn formatie? Hoe maken andere schoolbesturen een formatieplan?

De scan is een leidraad die u op goede ideeën kan brengen en biedt dus vooral een helpende hand. Er staan praktijkvoorbeelden in, tips en onderdelen uit formatieplannen van andere schoolbesturen. Wanneer u aan de slag gaat met het opstellen van het plan kan de scan u helpen een goed gesprek aan te gaan over de toekomst van de school.

Hoe werkt de scan?

Als u naar de scan gaat kunt u helemaal onderaan de pagina bij het kopje ‘Navigatie’ een keuze maken uit diverse onderwerpen waar u meer over wilt weten. U kunt zelf kiezen uit het onderwerp dat voor u op dat moment belangrijk is. Uw gegeven antwoorden kunt u ook uitprinten (zie roze button ‘Resultaten’). Wilt u eerst meer toelichting op het gebruik van de scan? Daarvoor is een extra uitleg beschikbaar.

Wat vindt u?

We zijn benieuwd naar uw mening over de scan. Hebt u vragen of suggesties? Wilt u een eigen voorbeeld toevoegen? Neem dan contact op met Tiny Rompen, T 06 226 52 623 of stuur een mail naar info@arbeidsmarktplatformpo.nl.

Privacy en cookies. Lees meer.