Menu

De banenafspraak in het primair onderwijs

Het kabinet en de sociale partners hebben in het sociaal akkoord afgesproken dat werkgevers extra banen gaan creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Deze afspraken zijn vastgelegd in de wet Banenafspraak en betekent dat voor het primair onderwijs er in 2023 4020 banen zijn gecreëerd. Dat zijn 402 banen per jaar.

Hoe doet u dat precies?  Welke functies zijn geschikt? Hoe zorg je voor begeleiding? Zijn er ook subsidies of regelingen zijn er beschikbaar? Bekijk het filmpje!

In dit dossier vindt u praktische instrumenten, publicaties , praktijkvoorbeelden en meer informatie over ondersteuning en subsidies.

Publicaties

Onder het tabblad publicaties staat bijvoorbeeld het rapport ‘Zonder waarde geen plaatsing’, waarin succesfactoren worden beschreven en tips voor schoolbesturen.

Praktijkverhalen

Onder praktijkverhalen staan verhalen van schoolbesturen die ervaring hebben opgedaan met de banenafspraak.

Instrumenten

Bent u op zoek naar praktische informatie? Kijk dan onder het tabblad instrumenten. Via de kandidatenverkenner zoekt u naar geschikte kandidaten.

Ondersteuning en subsidies

Behoefte aan ondersteuning? In de regionale kaart kunt u een overzicht vinden van organisaties die u verder kunnen helpen bij u in de regio. Voor andere ondersteuning kijkt u onder het tabblad ondersteuning en subsidie.

Praktijkvoorbeelden

Bijeenkomst banenafspraak: school aan het woord

Welke functies zijn bij u op school geschikt voor mensen met een arbeidsbeperking? Wie kan u helpen bij het realiseren van banen? Wat kost een plaatsing en wat levert die op? Het... Lees meer

13-09-2017 Wet banenafspraak / Praktijkvoorbeelden

Veelgestelde vragen

Hebt u vragen van over de Banenafspraak? De PO-Raad heeft een document met veelgestelde vragen samengesteld. Lees de lijst met veelgestelde vragen. https://www.poraad.nl/files/werkgeverszaken/veelg... Lees meer

14-12-2016 Wet banenafspraak / Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden functiecreatie

Meerdere onderwijsinstellingen hebben al een of meer medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. Hieronder een aantal voorbeelden. Deze medewerkers zijn niet in dienst gekomen door... Lees meer

04-07-2016 Wet banenafspraak / Praktijkvoorbeelden

Privacy en cookies. Lees meer.