Menu

Arbeidsmarktplatform PO organiseert workshop werkdruk op congres 'HRM & het onderwijs'

Op het jubileumcongres 'HRM & het onderwijs' op dinsdag 27 november houdt het Arbeidsmarktplatform PO de workshop 'Houd werkdruk in balans'. Via voorbeelden en tools komen de 4 stappen aan bod waarmee scholen werkdruk kunnen aanpakken.

De workshop 'Houd werkdruk in balans' is een praktijkcase over de aanpak van werkdruk op basisschool de Regenboog in Woerden. In 2017 voerde het Arbeidsmarktplatform PO voor de eerste keer het project 'Samenwerken aan werkdruk' uit. Dit was een pilot waaraan vijf heel verschillende scholen meededen, waaronder basisschool De Regenboog. Schoolteams gingen aan de slag om werkstressoren in de school aan te pakken met het stappenplan uit de Wegwijzer werkdruk van TNO. Dit bestaat uit de stappen:

  1. Analyse: waar komt werkdruk vandaan?
  2. Bespreken: welke doelen en oplossingen ziet het team?
  3. Uitvoering: hoe ga je werkdruk aanpakken?
  4. Monitoring: hoe staat het project ervoor?

Na afloop van het project bleek dat leraren meer sociale steun ervaren van collega’s en leidinggevenden. Ook vinden ze dat de cultuur in de school is verbeterd.

In de workshop delen het Arbeidsmarktplatform PO en basisschool De Regenboog hun ervaringen met de aanpak aan de hand van voorbeelden en tools.

Workshopleiders

De workshopleiders zijn:

Rebecca Schoon, programmaleider van het Arbeidsmarktplatform PO;

Hellen Schouenberg, directeur van KBs De Regenboog, Woerden;

Helga Van Noordenburg, adjunct-directeur van KBs De Regenboog en projectleider van de pilot ‘Samenwerken aan Werkdruk’.

Over deze workshop zeggen ze: 'Het is belangrijk dat leraren een goede balans ervaren tussen vol­doening en drukte. Het team speelt hierin een belangrijke rol.'

Praktische informatie en aanmelden

Komt u ook naar het congres? Dit wordt gehouden op dinsdag 27 november in Spant! te Bussum. Bekijk het volledige programma voor het congres op de congreswebsite. Hier kunt u zich ook inschrijven.

Omdat het congres dit jaar voor de tiende keer plaatsvindt, is er de dag voor het hoofdcongres (dus op 26 november) een masterclass georganiseerd met dr. Jay Marino uit de VS. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden.

Meer weten?

Privacy en cookies. Lees meer.