Menu

Dialoogbijeenkomst 'Ruimte voor meesterschap' in Utrecht

Op 2 november 2016 vindt van 17.00 tot 20.00 uur in Utrecht de bijeenkomst ‘Ruimte voor meesterschap, leerkracht met vleugels’ plaats. Een inspiratie- en ontmoetingsavond die bedoeld is voor iedereen die in het primair onderwijs werkt.

Samen met andere onderwijsprofessionals ga je in gesprek over op welke manier leerkrachten vat kunnen krijgen op hun eigen ‘meesterschap’ en welke rol andere teamleden zoals de schoolleiders en bestuurders daarbij hebben.

Onderwijs begint in contact met de leerling. De leerkracht bepaalt voor een groot deel hoe dat contact eruit ziet. Daarom is eigen grip van de leerkrachten op hun professionele ontwikkeling zo belangrijk.

Programma

Aan bod komen onder andere:

  • Een leerkracht die de deelnemers meeneemt in de sleutelmomenten van haar persoonlijke groeiproces. Welke dilemma’s en kansen herken je zelf en hoe kun je daarmee omgaan? En wat vergt dat van de mensen om je heen (in en buiten de schoolorganisatie)?
  • Een bestuurder die vraagstukken uit de eigen praktijk benoemt en verkent welke vormen van leiderschap nodig zijn, van leerkracht tot bestuurder.

Bekijk de flyer voor het uitgebreide programma.

Praat mee aan de tafels met een gemengd gezelschap. Neem uw persoonlijke vraagstukken of dilemma’s mee en zoek samen naar kansen en oplossingsrichtingen.

Een vervolg is gepland op is op 8 februari 2017.

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst is op de Basisschool Hof ter Weide, Musicallaan 108 (naast station Terwijde), Utrecht. Aanmelden is gratis en kan via deze link.

Deze inspiratie- en ontmoetingsavond is georganiseerd op initiatief van basisscholen De Achtbaan en Hof ter Weide, in samenwerking met Arbeidsmarktplatform PO.

Privacy en cookies. Lees meer.