Menu

Professionalisering voor invallers

Als invalkracht werk je vaak voor meerdere schoolbesturen. Hierdoor is het is niet altijd duidelijk bij wie je als invaller terecht kan met vragen over je eigen professionalisering, zoals feedback op de aanpak in de les, of praktische informatie over het gebruik van een methodiek. Bekijk daarom de animatie hieronder met tips over de opleidingsmogelijkheden die je als invaller hebt.  

Mogelijkheden voor scholing

Wat kan je als invaller aan je eigen ontwikkeling doen? Welke mogelijkheden heb je voor scholing? Bekijk het schema en de mogelijkheden die passen bij de contractvorm die jij hebt.

Word jij mijn buddy?

Een ‘buddy’, iemand die al langer in het po werkzaam is, kan hierbij helpen. Bijvoorbeeld als (gepensioneerd)  leerkracht, internbegeleider, schoolleider of pabo-docent.  Speciaal voor invallers is er daarom een e-card gemaakt waarmee je iemand kunt uitnodigen om jouw buddy te worden. Wie zou een geschikte buddy voor jou zijn? En wat kan je van hem/haar verwachten? Welke leervragen heb je nog en zou je aan de buddy willen vragen? Wil je weten wat een buddy voor je zou kunnen betekenen? Bekijk dan het mogelijke profiel van een buddy.

De e-card is beschikbaar in twee verschillende kleuren. Verzend de e-card

 

Een warm welkom: checklist voor schoolbestuurders en schoolleiders

Wil jij ook snel wegwijs gemaakt worden op een school? Er is nu een checklist die schoolleiders en schoolbesturen daarvoor kunnen inzetten. Wieis het aanspreekpunt op de school, welke lessen staan er op het programma vandaag? Het kan allemaal naar eigen inzicht op de checklist. Zo voel je je als  invalkracht hopelijk sneller thuis. Je kan de checklist natuurlijk ook zelf geven aan de school om te laten invullen.

Download de checklist

Er is ook een e-card gemaakt waarmee je schoolbestuurders/schoolleiders of hun collega’s kunt attenderen op de checklist ‘Een warm welkom’.

Verzend de e-card ‘Een warm welkom’.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ondersteuning aan invalkracht? Heb je  vragen over de e-card? Of ben je op zoek naar een mogelijke buddy maar weet je nog niet zo goed wie je kan benaderen? Neem dan contact op met het Arbeidsmarktplatform PO, info@arbeidsmarktplatformpo.nl of met Tiny Rompen, t.rompen@caop.nl. Telefonisch contact opnemen kan via: 06-22652623.

Privacy en cookies. Lees meer.