Menu

Nomineer jouw Leraar van het jaar 2017

Leerlingen, ouders, leraren en anderen werkzaam in het onderwijs kunnen tot dinsdag 9 mei 2017 hun Leraar van het Jaar 2017 nomineren. Een vakjury zal uit alle aanmeldingen vier winnaars selecteren: voor het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. De winnaars worden op het lerarencongres van 6 en 7 oktober 2017 bekend  gemaakt.

Verkiezing

Sinds 1999 wordt de verkiezing voor Leraar van het Jaar gehouden. Een belangrijk criterium voor de Leraar van het Jaar is dat zij collega’s en beleidsmakers weten te inspireren en met hen in gesprek durven gaan over het verbeteren van het onderwijs. De jury bestaat uit leraren uit de vier deelnemende sectoren en uit vertegenwoordigers van de belangrijkste organisaties in het onderwijs. Ken jij een leraar die jou inspireert en het onderwijs probeert te verbeteren? Nomineer hem of haar op de website van de Onderwijscoöperatie.

Ambassadeur

De winnaars zijn een jaar lang ambassadeur van hun onderwijssector en mogen hun passie voor het lesgeven delen met de rest van Nederland. Daarmee wil de verkiezing bijdragen aan een positief imago van het leraarschap en zorgen dat de kwaliteit van de beroepsgroep voor het voetlicht komt.  De Leraren van het Jaar 2016 zijn Daisy Mertens (po), Anna Hinkema (so), Joke de Jong (vo) en Merel Brugman (mbo).

Lerarencongres 2017

Het Lerarencongres vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 oktober en zaterdag 7 oktober. Het congres is een ontmoetingsplek voor leraren waar ze kennis over verschillende thema’s kunnen uitwisselen.. Per thema wordt aan de hand van nieuwe onderzoeken en ervaringen uit de praktijk gesproken over de rol van de leerkracht. Op de tweede congresdag worden  de winnaars van de Leraar van het Jaar 2017 verkiezing bekend gemaakt.

Professionalisering

Het Arbeidsmarktplatform po draagt op verschillende manieren bij aan de professionalisering en een positief imago van het lerarenberoep. Zo is onlangs in samenwerking met VOION de campagne ‘Helden voor de klas’ van start gegaan: een communicatiecampagne om studiekiezers, leerlingen in de bovenbouw van havo en vwo, enthousiast te maken voor het leraarschap.

Kijk ook op de themapagina Professionalisering voor meer voorbeelden, subsidies, instrumenten en publicaties over innovatieve en professionele schoolorganisaties.

Bron: lees het nieuwsbericht op de website van de Onderwijscoöperatie.

Privacy en cookies. Lees meer.