Menu

Op weg naar mobiliteit in Lelystad en Dronten

Op het digitale platform ergensandersishetookleuk.nl informeert de organisatie alle medewerkers van de basisscholen in Lelystad en Dronten over de unieke kans om zich te gaan oriënteren op een andere school in de regio.

Een belangrijk obstakel voor mobiliteit is dat leerkrachten er vaak nauwelijks over hebben nagedacht, en dat mobiliteit als ‘eng’ wordt ervaren. In Lelystad en Dronten kunnen leerkrachten zich vrijblijvend vier dagen oriënteren op een andere school en hun ervaringen delen op de website ergensandersishetookleuk.nl.

De website geeft algemene informatie over het project, beantwoord specifieke vragen over hoe een oriëntatie in zijn werk gaat en voor degenen die direct enthousiast zijn, is er zelfs de mogelijkheid om vacatures bij andere scholen te bekijken. Daarnaast zijn reacties te lezen van leraren die hebben deelgenomen:

'In het begin is het heel erg wennen, want alles is nieuw: ouders, collegae, kinderen. Wat goed is, is dat je weer geprikkeld wordt om jezelf te bewijzen in een nieuwe situatie.'

'Ik werkte al jaren op mijn vorige school en langzaamaan sluipt er dan een zekere “bedrijfsblindheid” in, je werkt al jaren op een bepaalde manier. Toen ik bij de andere school kwam werken merkte ik dat sommige dingen ook op een hele andere manier uitgevoerd kunnen worden.'

Meer informatie

Ga naar de website ergensandersishetookleuk.nl

Privacy en cookies. Lees meer.