Menu

Tips voor werving en behoud zij-instromer

Hoe kunnen potentiƫle zij-instromers worden bereikt om de stap naar het leraarschap te maken? En welke aanpassingen zijn nodig op het vlak van begeleiding en opleiding om hen te behouden voor het onderwijs? De minister sprak op een besloten bijeenkomst met schoolleiders, zij-instromers, bestuurders, HR-managers, onderzoekers, opleiders en leerkrachten over dit vraagstuk. Zij-instromers zijn een manier om een lerarentekort aan te pakken.

De bijeenkomst op 27 juni leverde een aantal interessante tips en aanbevelingen op zoals:

  • Hoe werf je de juiste zij-instromer? Persoonlijke contacten en een persoonlijke aanpak werken vaak beter dan het uitzetten van een vacature. Informeel contact met bijvoorbeeld ouders of de gemeente kan een waardevolle bron van zij-instromers zijn.
  • Hoe voorkom je uitval? Een coach of begeleider voor zij-instromers binnen de school is onontbeerlijk. Een oriĆ«ntatiefase kan helpen bij het wekken van realistische verwachtingen.

Lees meer aanbevelingen in de blog over de bijeenkomst die gepubliceerd is op leraar.nl

Meer praktijkvoorbeelden zij-instromers

Het Arbeidsmarktplatform heeft in de laatste versie van het online magazine ook aandacht geschonken aan ervaringen van en met zij-instromers. Bekijk het magazine hier.

Bron: website Leraar.nl.

Privacy en cookies. Lees meer.