Menu

Subsidie regionale aanpak lerarentekort: aanvragen nu mogelijk

Vanaf dinsdag 15 januari kunnen schoolbesturen en lerarenopleidingen subsidie aanvragen voor een gezamenlijke aanpak van het lerarentekort in de regio.

Met de subsidieregeling kunnen schoolbesturen samen met collega-besturen, lerarenopleidingen en andere partners in de regio een plan van aanpak ontwikkelen en uitvoeren om het lerarentekort gezamenlijk aan te pakken. De subsidie voor een aanpak in het primair onderwijs bedraagt maximaal €250.000 per regio. Bij een sectoroverstijgende aanvraag (po en vo) bedraagt de subsidie maximaal € 500.000. Je kunt tot en met 31 augustus een aanvraag indienen via de website van DUS-I. Subsidieaanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en toegekend.

Regiotool

Er zijn eisen vastgesteld voor het minimale aantal besturen dat een aanvraag indient en de omvang van de besturen in fte. Met behulp van de regiotool kun je zien hoeveel besturen en hoeveel fte er in je regio beschikbaar is. Dat helpt bij het invullen van de aanvraag.

Ondersteuning vanuit Arbeidsmarktplatform PO

Als schoolbestuur kun je ondersteuning krijgen van de regioadviseurs van het Arbeidsmarktplatform PO:

  • Bij de wens om tot regionale samenwerking te komen, kunnen de adviseurs advies geven op basis van feiten, cijfers, ervaringen en door verkenning van de mogelijkheden. Het Arbeidsmarktplatform PO beschikt over recente (regionale) cijfers, inzichten en analyses.
  • De adviseurs denken vanuit kennis en ervaring mee over een mogelijke aanpak van het lerarentekort in de regio.
  • De regioadviseurs organiseren kennisdeling en -uitwisseling in en tussen de regio’s, om te komen tot een regionaal strategische verbinding voor de aanpak van het lerarentekort.

In elke regio hebben wij een adviseur die je met al je vragen kan bijstaan. Ga naar het overzicht met alle regioadviseurs.

Meer informatie

Privacy en cookies. Lees meer.