Menu

Prikactie en overhandiging petitie PO -front

Vandaag,  27 juni, overhandigt het actiecomité PO-front tijdens een grote manifestatie op het Malieveld een petitie voor hogere lerarensalarissen en minder werkdruk aan politiek Den Haag. Ook zijn veel schooldeuren een uur later opengegaan, als prikactie om de manifestatie kracht bij te zetten. Met de manifestatie en de prikactie luiden leerkrachten en scholen de noodklok en vragen gezamenlijk om investeringen in het primair onderwijs.

Leerkrachten in het primair onderwijs hebben een belangrijke verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van een ieder die opgroeit in Nederland. Tegelijkertijd hebben zij ook te maken met de hoogste werkdruk van alle sectoren. De komende jaren dreigt een flink tekort aan leerkrachten te ontstaan. Om het beroep aantrekkelijker te maken voor bestaande en toekomstige leerkrachten organiseert het PO-front deze manifestatie voor zowel een verlaging van de werkdruk als een verhoging van het salaris.

Po-Front

Het PO-front is een samenwerkingsverband van actiegroep ‘PO in actie’ bestaand uit ruim veertigduizend leerkrachten samen met onderwijsbonden, werkgeversvertegenwoordigers, de schoolleiders en schoolbesturen. De deelnemende organisaties van het PO-front zijn: PO in actie, de Algemene Onderwijsbond, de Algemene Vereniging van Schoolleiders, CNV Onderwijs, FNV Onderwijs, de Federatie van Onderwijsvakorganisaties en de PO-Raad. Lees meer op www.pofront.nl

Programma manifestatie Malieveld

Vanaf 15.00 uur is de inloop op het Malieveld en om 16.00 uur begint daar de manifestatie. Het programma ziet er als volgt uit:

15.00u – 16.00u  Inloop met band Copycat
16.00u – 16.30u  Opening, sprekers DJ – Girls love DJ’s
16.30u – 16.45u  Overhandiging petitie
16.45u – 17.15u  Afsluiting, uitloop met band Copycat

Petitie tekenen

Hebt u de petitie van PO in actie al getekend? Ruim 280.00 sympathisanten gingen u ( tot afgelopen vrijdag ) voor. Vanmiddag wordt de petitie overhandigd en het totaal aantal ondertekenaars bekend gemaakt. Wees er dus snel bij, tekenen kan nog net!

Privacy en cookies. Lees meer.