Menu

Inspiratiemiddag ‘Innovatieve Pilots Lerarentekort’

Op woensdagmiddag 3 april (van 14.30 – 17.00 uur) vindt de inspiratiemiddag ‘Innovatieve Pilots Lerarentekort’ plaats.

Een bijeenkomst waar scholen en opleidingen uit twaalf pilots hun kennis delen hoe zij op innovatieve wijze aan de slag zijn gegaan om het lerarentekort aan te pakken in hun regio. Zoals de pilot waarin studenten in vijf jaar tijd worden opgeleid tot sociaal werker en leerkracht basisonderwijs door het Lucas Onderwijs (Den Haag), Prof. Dr. Leo Kannergroep (Leiderdorp), Stichting Speciaal Onderwijs Leiden e.o. (Leiden) en de pabo van Hogeschool Leiden.

Of wil je meer weten over de nieuwe opleidingsvariant voor vrijeschoolonderwijs waar de  besturen van stichting Pallas, stichting Athena en de Vereniging van Vrijescholen de handen ineen hebben geslagen om studenten zich naast het reguliere programma te laten specialiseren tot vrijeschoolleerkracht?  Tijdens een van twaalf inspiratiesessies kom je hier alles over te weten.

Scholen in de regio Zwolle-Salland vertellen op 3 april over de pilot scholieren enthousiast te maken voor het onderwijs met een bijbaan als leerlingbegeleider. Het speciaal onderwijs, primair en voortgezet onderwijs werken samen met de pabo van Hogeschool Windesheim met een gezamenlijke aanpak om talenten in te zetten van vo-leerlingen waarin ze kunnen kennismaken met het vak van leraar.

Ook ander projecten van het Arbeidsmarktplatform PO die zich (ook zijdelings) richten op het verminderen van het lerarentekort zijn aanwezig om hun opgedane kennis te delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regionale transfercentra en aan de projecten die zich richten duurzame inzetbaarheid of de aanpak van werkdruk.

Programma

14:30 uur  Mogelijkheid tot  een rondleiding door Speelleercentrum De Wijde
15.00 uurWelkom door  Jos van Zutphen, directeur van SLC De Wijde Wereld
15.05 uur Aftrap door Rebecca Schoon, secretaris van het Arbeidsmarktplatform PO
15.10 uurInspiratiefilmpje
15.15 uur  Eerste ronde gesprekken
15.55 uurWissel
16.00 uurTweede ronde gesprekken
16.40 uur  Afronding en napraten met hapje en drankje

Locatie

De bijeenkomst vindt plaats bij Speelleercentrum De Wijde Wereld in Uden (Noord-Brabant). Een speelleercentrum met een dagarrangement waarin kinderen onderwijs, opvang, sport en cultuur geïntegreerd aangeboden krijgen. Voorafgaand aan de inspiratiemiddag is het mogelijk deel te nemen aan een rondleiding door het bijzondere gebouw van De Wijde Wereld en in gesprek te gaan met de directeur, leerkrachten en leerlingen.

Laat je ook inspireren en meld je aan!

Privacy en cookies. Lees meer.