Menu

Jobcrafting bij de Auris Groep

Hoe kunnen medewerkers zich optimaal ontplooien? En hoe verleid je ze om mee te bewegen met de ontwikkelingen? De Koninklijke Auris Groep (scholen voor kinderen met een gehoor-, spraak- of taalbeperking) ging aan de slag met het instrument jobcrafting.

Zorg voor afwisseling

Jessica van Wingerden, HR-directeur bij de Auris Groep, promoveert aan de Erasmus Universiteit op het thema ‘Werken aan Bevlogenheid’. Haar uitgangspunt: ‘De kwaliteit van het onderwijs heeft te maken met de bevlogenheid van het onderwijspersoneel, met hoe je de kinderen op het puntje van de stoel houdt.’ Leerkrachten zijn vaak wel bevlogen in hun vak, maar er zijn ook randvoorwaarden die het enthousiasme temperen. Kritieke fasen zijn bijvoorbeeld momenten waarop leerkrachten te maken krijgen met zorgtaken voor kinderen of ouders, of wanneer ze zelf ziek worden. En als je 20 of 30 jaar op dezelfde locatie hetzelfde werk doet, is afwisseling niet langer vanzelfsprekend. Zorg daarom voor variatie, voor uitdaging door te werken met andere groepen, taken of op een andere locatie.

Jobcrafting

Bij jobcrafting gaan mensen sleutelen aan hun eigen baan, om zo hun werk leuker en uitdagender te maken. Door de baan te creëren die het best bij ze past, krijgen mensen meer grip op hun werk, wordt het werkplezier vergroot en zijn ze breder en langer inzetbaar. Jobcrafting kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door te sleutelen aan je taken, aan samenwerking met collega’s of de manier waarop je naar je werk kijkt. Zo kun je zonder te wisselen van baan, je ideale werk creëren.

Tips

Schuif vervelende taken niet te lang voor je uit, want daarmee creëer je je eigen werkdruk. Bedenk vooral waar je blij van wordt in je werk. Dat inzicht is de basis om je te kunnen richten op de positieve dingen die energie opleveren. Belemmeringen in je werk wegnemen blijkt in de praktijk namelijk lastig en dat kost energie. Het is daarom beter om je te richten op positieve doelen. Benadruk daarnaast dat ieder zijn eigen talenten heeft en zorg ervoor dat teams niet eenvormig zijn in stijl, maar voeg bijvoorbeeld een behoudende leerkracht samen met iemand met een meer vernieuwende stijl.

Meer informatie

Bekijk de ervaringen van de Auris Groep met jobcrafting
Bekijk de presentatie van Jessica van Wingerden

Bron: de Koninklijke Auris Groep

Privacy en cookies. Lees meer.