Menu

Verken nieuwe arbeidsmarktoplossingen in regionale bijeenkomst POvoorderegio

5 oktober 2018

Als bestuurder en PenO-er komen er veel arbeidsmarktvragen op u af. Hoe komen we aan voldoende personeel? Hoe kunnen we zij-instromers werven en begeleiden? Hoe maken we mobiliteit bespreekbaar en bieden we medewerkers ruimte voor hun loopbaan?

Graag nodigen we u uit voor een interactieve bijeenkomst in de regio Zeeland, Noord-Brabant en Limburg waarin oplossingen voor deze vraagstukken centraal staan. U kiest zelf een thema en gaat daarover in gesprek met collega’s, onder leiding van een expert of ervaringsdeskundige. Laat u informeren over nieuwe mogelijkheden en leer van de ervaringen op andere scholen. Deel ook uw eigen ervaringen en verken hoe jullie elkaar in de regio kunnen helpen en versterken.

Praktische informatie

Datum:         Donderdag 8 november 2018
Tijdstip:        16.00- 18.30 uur
Kosten:         Gratis
Inloop:          15.45 uur
Afsluiting       18.00 uur met soep en broodjes
Locatie:         MBS Eindhoven SO/VSO/OZ: Venetiëstraat 43, 5632 RM Eindhoven

Programma

Er zijn 4 verschillende disccussietafels. Aan elke tafel  staat één thema of aanpak centraal. De onderwerpen zijn:

 • Ervaringen met zij-instromers

  Waar moet je rekening mee houden wanneer je een zij-instromer wilt aannemen? Een collega deelt zijn ervaringen met het pilotproject binnen zijn bestuur.
 • Werven in Vlaanderen
  Leerkrachten werven over de grens kan een oplossing zijn om  vacatures te vervullen. Maar waar moet u op letten? Het Arbeidsmarktplatform PO bracht onlangs een brochure uit met praktische tips.
 • Samenwerking in de regio versterken
  In regionale transfercentra werken schoolbesturen samen op verschillende niveaus. Welke vormen van regionale samenwerking zijn mogelijk en wat kun je van elkaar leren?
 • Loopbaanpaden en mobiliteit

  Adviesbureau Berenschot deed onderzoek naar het carrièreperspectief van leerkrachten in het primair onderwijs. Wat zijn loopbaanpaden van leerkrachten en hoe kun je deze versterken?

U kunt bij uw aanmelding uw voorkeur aangeven voor 3 tafels.

Aanmelden


U kunt zich tot uiterlijk 25 oktober aanmelden voor de bijeenkomst via het aanmeldformulier. Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Povoorderegio

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door POvoorderegio. POvoorderegio is het expertisecentrum voor regionale samenwerking in het primair onderwijs van het Arbeidsmarktplatform PO en het Vervangingsfonds/Participatiefonds. Het biedt advies en instrumenten aan schoolbesturen die arbeidsmarktvraagstukken in de regio willen aanpakken.


Privacy en cookies. Lees meer.