Menu

24 scholen aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Van 24 scholen uit heel het land is de aanvraag voor de tegemoetkoming duurzame inzetbaarheid gehonoreerd. Deze scholen gaan met cofinanciering van het Arbeidsmarktplatform PO aan de slag om duurzame inzetbaarheid in het team te bevorderen.

Tot 15 november konden schoolleiders een projectplan indienen om duurzame inzetbaarheid te bevorderen en docenten op een vernieuwende manier ondersteuning te bieden in de werkomgeving. Het Arbeidsmarktplatform PO heeft 24 scholen laten weten dat ze op basis van hun projectplan een tegemoetkoming van maximaal € 5.000 ontvangen. Hiermee kunnen ze hun project starten of dat voortzetten. Het gaat om scholen uit heel het land, van Groningen tot Zeeland.

Op onderstaande kaart ziet u de locatie van de scholen en het specifieke thema waarmee ze aan de slag gaan.

Variëteit aan thema’s en werkvormen

Scholen kiezen in hun plannen voor een variëteit aan thema’s: vitaliteit (beweging, gezond eten), werkdruk, persoonlijke ontwikkeling of loopbaanontwikkeling. Ook de werkvormen zijn heel verschillend: onderzoeken, pilots, workshops of bootcamps, collegiale consultatie en cursussen. Zo zijn er scholen die met het team willen gaan sporten en bewegen of die collega’s bij elkaar willen laten meekijken in de klas. Maar ook scholen die intern de dialoog aangaan over werkdruk en leerkrachten zelf hun drijfveren of competenties laten formuleren. En dan zijn er nog de scholen die kiezen voor een training: van een tweedaagse training ‘paardenspiegeling’ tot de training ‘de duurzame leerkracht’.

Het Arbeidsmarktplatform PO volgt de scholen

Het komend jaar zal het Arbeidsmarktplatform PO de scholen volgen. Via de website en sociale media houden we u op de hoogte van de voortgang van de projecten en de opbrengsten. Ook komt er een bijeenkomst waar de scholen hun goede ervaringen kunnen delen. Zo helpen en inspireren ze ook andere scholen aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid van het team. Want een gezond, gemotiveerd schoolteam en competente medewerkers die met plezier naar hun werk gaan, dragen bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze projecten kunt u terecht bij Rebecca Schoon: r.schoon@caop.nl, 06 23 269 901. In het dossier Duurzame inzetbaarheid op de website vindt u inspiratie om zelf met het thema aan de slag te gaan!

Privacy en cookies. Lees meer.