Menu

Inspiratie dialoogavond Samen verantwoordelijk

In een professionele dialoog kunnen leraren, teams, schoolleiders, bestuurders én leerlingen verantwoordelijkheid nemen voor schoolontwikkeling.

Teams kunnen zelf kiezen om zelfsturend te opereren, daar hoort dan een andere rol van schoolleiders en bestuurders bij.

Ook is er veel meer mogelijk binnen wettelijke kaders zoals het ‘hacken’ van het rooster, leraren die minder lesuren geven per week in afstemming met hun team, of de verdeling van het werk anders vormgeven. Tot deze conclusies leidden de discussies tijdens de slotbijeenkomst van de bijeenkomstenreeks ‘Samen leiding geven aan schoolontwikkeling op 24 mei.

Er waren zowel deelnemers uit het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs aanwezig.

Zelf aan de slag

Hebben jullie als team nieuwe inzichten opgedaan? Goede tips voor andere scholen bedacht? Of vragen waar je niet uitkomt en die je graag met experts of andere scholen bespreekt? Laat het ons weten! We kunnen jullie verder helpen en met jullie ervaringen ook andere scholen weer inspireren. Mail naar m.maes@caop.nl of info@arbeidsmarktplatformpo.nl  of bel 06-10074170 (Martine Maes).

Privacy en cookies. Lees meer.